Bár a nyári szezonnak már majdnem vége, a NAV ellenőrei még feltűnhetnek az üdülőhelyeken, kiemelten a Balaton környékén. Az ellenőrzések elsősorban az online pénztárgépek adatai alapján kockázatosnak tekinthető vendéglátó egységeket, ajándékboltokat, piacokon, strandokon értékesítőket és szolgáltatást nyújtókat érintik. A NAV a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a jövedéki kiskereskedők működését vizsgálja.

 

A fővárosban is számíthatunk a revizorok megjelenésére. A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóság munkatársai hétvégenként a budapesti strandokon, rendezvényeken és a turisták által látogatott helyeken ellenőriznek. Az adóellenőrök elsősorban a vendéglátóhelyeket, személyszállítókat, és a zöldség-gyümölcs kiskereskedőket vizsgálják.

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. augusztus 30. és szeptember 3. között ellenőrzik a belvárosi VI. és VII. kerület turisztikailag frekventált területeit. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai augusztus 28–29-én (szombaton és vasárnap) Kecskeméten, a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatón ellenőrzik az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését. Továbbra is megjelenhetnek a megye strandjain, fürdőiben és a turisták által látogatott helyeken. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. augusztusban a megyei szabadtéri rendezvényeken, kitelepüléseken ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Somogy megyében a héten is folytatódnak a NAV ellenőrzései az idegenforgalmilag frekventált településeken. A revizorok vizsgálják a rendezvényeket és a nagyobb tömegeket vonzó helyszíneket, emellett azokat az adózókat, akik a nyár folyamán már követtek el mulasztást, továbbá a szálláshely-szolgáltatókat.

A kereskedők és szolgáltatók ellenőrzése természetesen más területeken is előfordulhat.

-oli