Hetente négy alkalommal repülnek a járatok

 

Az El Al járatai hetente négy alkalommal, hétfőnként, csütörtökönként, péntekenként és vasárnaponként repülnek a Ben Gurion és a Liszt Ferenc repülőtér között augusztus 19-től – írja az airportal.hu..

Az útvonalon Boeing 737-800 típusú repülőgépeivel közlekedik majd az El Al, a járatok helyi idők szerint LY 2365 számmal 12:05-kor indulnak Tel-Avivból, majd 14:25-kor landolnak Budapesten, ezt követően LY 2366-os számmal 15:40-kor szállnak fel Ferihegyről, és 19:50-kor érkeznek vissza bázisukra. Az El Al járatai hetente négy alkalommal repülnek: hétfő, csütörtök, péntek és vasárnap.

A járatok újraindítását azt követően jelentette be a légitársaság, hogy a múlt hét végén a magyar kormány ismét módosította a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. számú rendeletét.

Eszerint egy 72 óránál nem régebben elvégzett, negatív eredményű PCR-teszttel be lehet utazni Magyarországra számos unión kívüli országból, így Izraelből is. Azonban Izraelbe külföldi állampolgárok nem léphetnek be.

Izrael szigorú járványügyi szabályokat tart életben ismét az országba beutazókkal szemben, annak ellenére, hogy az úgynevezett nyájimmunitást több hónapja elérték. A világon első országként oltatták be magukat és a lakosság több mint 90 százaléka oltott.

Cash/fotó: telaviv-airport.com