Indítás már 8 óra előtt

 

A 39. Lidl Balaton-átúszást a múlt héten a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt halasztották el, de most megtartják a rendezvényt. A szervezők a döntést az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás előrejelzése alapján, a Balatoni Vízirendészet parancsnokának egyetértésével hozták meg.

A Révfülöp és Balatonboglár között sorra kerülő eseményen az előrejelzések szerint nyárias hőmérsékletre lehet számítani, a déli órákban 29-30 fokkal. A vízhőmérséklet alacsonyabb lesz az elmúlt hetekhez képest, 23-24 fokos.

Az eddigi 38 átúszás legjobb ideje a férfiaknál a 10 kilométeren csütörtökön Tokióban olimpiai ezüstérmes Rasovszky Kristóf (57:00 perc), a nőknél pedig a 2012-ben olimpiai bajnok Risztov Éva (1:00:58 óra) nevéhez fűződik.

Rövidül az eseményt időtartama – az időjárás délutáni várható változása miatt néhány módosítás szükséges az eredeti kiíráshoz képest. A biztonsági vitorlásfolyosó építését igyekszünk gyorsítani és már 8 óra előtt elindítani az első úszókat.

A délután várhatóan megélénkülő szél miatt a révfülöpi oldalról (5,2 km úszás és SUP) 11:00 óráig lehet elindulni, ezért kérünk mindenkit, hogy időben érkezzen!

Aki Balatonboglárról érkezik az úszás előtt, 10:00 óráig tud a hajóval elindulni a boglári oldalról, hogy még 11:00 óráig vízbe tudjon ugrani Révfülöpön.

A szintidő 14:00 órára módosul, tehát eddig az időpontig minden indulónak be kell érnie!

A kormányrendeletben előírt részvételi feltételek ellenőrzése miatt várhatóan több időre lesz szükség a regisztrációnál, ezért kérjük, hogy a szükséges dokumentumokat (pl. személyi igazolvány, védettségi igazolvány, sportorvosi engedély stb.) készítsd elő, továbbá javasoljuk a szokásosnál korábbi érkezést.

A hullámzó Balatonban biztonsággal úszni nyílt vízi tapasztalatot igényel – az uszodai körülmények ismerete nem biztos, hogy elég. Arra kérünk, hogy a vízre szállás előtt mérlegeld, hogy úszó múltad/úszás tudásod alapján alkalmas vagy-e arra, hogy a fenti időjárási viszonyok között úszd át a Balatont.

Az úszófolyosó mentén kb. 50 méterenként vitorlások állnak majd. Ha elfáradtál, kapaszkodj ki a hajókhoz, pihenj meg, vegyél magadhoz vizet és szőlőcukrot!

Versenyközpont: Révfülöpön, a kikötő melletti labdarúgópályán felállított sátrakban találod. A nevezési visszaigazolót kinyomtatva hozd magaddal, mert a helyszínen NINCS lehetőség a nyomtatására.

Nevezés véglegesítése, nevezési díj befizetése, időmérő karszalag átvétele: 08.07-én 7:00-10:45 óra között lehetséges.

Ide várjuk: Az előnevezéssel és előzetesen beszerzett orvosi igazolással rendelkezőket. Ők a kinyomtatott nevezési visszaigazolással és az érvényes, 1 hónapnál nem régebbi orvosi igazolással egyből mehetnek is a nevezési sátrakhoz, ahol az időmérésre szolgáló és az eseménypóló átvételéhez szükséges kék színű karszalagot is megkapják.

Az előnevezéssel igen, de előzetesen beszerzett orvosi igazolással nem rendelkezőket. Ők a helyszínen is beszerezhetik az orvosi igazolásukat 1000 Ft-ért, melyet készpénzben kell fizetni. Ebben az esetben az orvosi igazolást nem a kinyomtatott visszaigazolásra, hanem egy helyszíni nevezési lapra pecsételik majd az esemény orvosai. Ők is az időmérésre szolgáló és az eseménypóló átvételéhez szükséges kék színű karszalagot kapnak.

A helyszíni nevezőket. Ők az időmérésre szolgáló piros színű karszalagot kapnak, majd attól függően, hogy rendelkeznek, vagy nem rendelkeznek orvosi igazolással tudnak tovább haladni a megfelelő állomásra.

FONTOS! Figyeld a sátrak feliratait, mert ha nem a nevezési díjadnak megfelelő sorba állsz, akkor újra végig kell állnod a sort, mivel nincs átjárás a sorok között.

A nevezési díjat kizárólag készpénzben lehet kifizetni. Kérjük, hogy készülj a pontos összeggel. Bankjegykiadó automata a Füredi u. 46. szám alatt található, kb. 350 méterre a focipályától.

FIGYELEM! A 14 év alatti indulóknál hangsúlyosan ellenőrizzük a szülői/gondviselői hozzájárulás meglétét! 14 év alatti induló csak szülői/gondviselői segítséggel szállhat vízbe. Ez alól kivételt képeznek az úszás, a triatlon, öttusa és a vízilabda sportágak igazolt versenyzői.

A regisztráció, valamint a karszalag átvétele várhatóan sorban állás mellett történik, kérjük, légy türelmes a helyszínen dolgozó kollégákkal és úszótársaiddal is – olvasható a rendezvény honlapján.

k.z.t./fotó: balaton-atuszas.hu