Augusztus

 

A Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársai 2021. augusztusban összehangoltan ellenőrzik a Balaton környéki települések kereskedőit és szolgáltatóit. Az ellenőrzések elsősorban az online pénztárgépek adatai alapján kockázatosnak tekinthető vendéglátóegységeket, ajándékboltokat, piacokon, strandokon értékesítőket és szolgáltatást nyújtókat érintik. A NAV a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálja.

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóság munkatársai hétvégenként a budapesti strandokon, rendezvényeken és a turisták által látogatott helyeken ellenőriznek. Az adóellenőrök elsősorban a vendéglátóhelyeket, személyszállítókat, és a zöldség-gyümölcs kiskereskedőket vizsgálják. A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését is ellenőrzik.

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2021. augusztusában az ételkiszállítók nyugta- és számlaadását és online pénztárgépeik szabályszerű üzemeltetését vizsgálják.

A leírtak nem zárják ki, hogy a revizorok más helyeken is megjelenjenek.

– oli