Koccanásból garázdaság

 

A hőségben tompulnak a reflexek, ingerültebbek az emberek, szükség van a nagyobb türelemre és megértésre. Ennek hiánya okozhatta 2021. június 23-án szerda délelőtt a Budapest XXII. kerület Városház tér közelében a Kuruc közben azt a koccanást majd garázdaságot, melynek a rendőrök vetettek véget.

A rendelkezésre álló információk szerint: 2021. június 23-án délelőtt a Budapest XXII. kerület Kuruc utcában egy sávváltás után az Audi vezetője állóra fékezte gépkocsiját a menetrend szerint közlekedő 133E jelzésű BKV járat előtt. Az autóbusz sofőrje, hogy elkerülje a blokkoló fékezéssel az utasok súlyosabb sérüléseit, neki koccant a büntetőfékező járműnek.

A gépkocsiból a vezető és utasa is kiugrott, hangos szitkozódással, trágár szavakkal akarták a buszsofőrt leszállásra bírni. Mindezt az egyik járókelő telefonjával rögzítette majd beküldte a Budapesti Autósok Közössége videó-megosztó oldalára.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei lakossági bejelentésre pillanatokon belül megjelentek a helyszínen. Miután tisztázták a történteket, az érintetteket előállították a kerületi rendőrkapitányságra és büntetőeljárást kezdeményeztek velük szemben. A személyautó vezetőjét – aki rá is ütött a buszra – garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt, utasát garázdaság szabályértés miatt hallgatták ki – tudtuk meg a BRFK Információs Portál Facebook oldalán megjelent tájékoztatóból.

k.z.t./fotó: BIP