Mentőhelikopterrel szállították el a sérültet

 

Eddig tisztázatlan körülmények között 2021. június 20-án 9 óra 10 perc körüli időben Hajdúszoboszló külterületén lezuhant egy siklórepülő. Az ernyőt használó 46 esztendős férfit mentőhelikopterrel szállították kórházba – írja a police.hu.

A forró, napsütéses hétvégén rengetegen választották a természetet kikapcsolódásuk helyszínéül. A pandémia után nem csak a vízpartokon, de egyéb közösségi helyszíneken is különböző programokkal készültek a szervezők.

Feltehetően a repüléshez is ideális időjárás inspirálta siklóernyőzésre azt a 46 éves férfit, aki 2021. június 20-án, vasárnap reggel 9 óra 10 perc körüli időben, eddig tisztázatlan körülmények között Hajdúszoboszló térségében elveszítette uralmát siklóernyője fölött és lezuhant.

A baleset helyszínére perceken megérkezett a rendőrség, majd a mentők és a tűzoltók. Az elsődleges vizsgálatot követően a szakemberek úgy döntöttek, hogy célszerű riasztani a mentőszolgálat helikopterét. A kiérkező orvos stabilizálta a sérült állapotát, rögzítette a gerincét, fejét, majd elszállították.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a légi baleset körülményeit – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: HAOL/ Tóth Imre