153,5 millió forintba kerül

 

 

Ünnepélyes keretek között vehette át az első, saját tulajdonú, tisztán elektromos meghajtású autóbuszát a Volánbusz. A BYD K9UB típusú, zöld technológiával hajtott autóbusz a Komárom és Komárno közötti helyi közlekedésben teljesít szolgálatot – írja az MTI.

Komárom, 2021. június 15.
Keszegh Béla, Révkomárom polgármestere beszédet mond a BYD K9UB típusú elektromos busz átadásán, a BYD Electric Bus & Truck Hungary Kft. komáromi telephelyén 2021. június 15-én. A Volánbusz elsõ Magyarországon gyártott elektromos meghajtású autóbusza Komárom és Révkomárom között fog közlekedni.
MTI/Krizsán Csaba

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta:
A BYD modern technológiával állít elő környezetkímélő buszokat, és fontos szerepet játszik abban a törekvésünkben, hogy Magyarország a régi idők dicsőségéhez hasonlóan újra ez európai autóbuszgyártásban is egy értelmezhető pozíciót töltsön be.”

A miniszter elmondta, hogy az elektromos közlekedési eszközök egyre inkább életünk részeivé válnak. „A mai alkalom is aláhúzza a magyar kormány gazdaságpolitikájának és zöld politikájának az összhangját””. Kiemelte, hogy a versenyképesség fejlesztésének és a környezet védelmének kéz a kézben kell járnia egymással.

Komárom, 2021. június 15.
Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója és Horváth Ferenc jármûfejlesztési vezetõ (j) a BYD K9UB típusú elektromos busz átadásán Komáromban 2021. június 15-én. A Volánbusz elsõ Magyarországon gyártott elektromos meghajtású autóbusza Komárom és Révkomárom között fog közlekedni.
MTI/Krizsán Csaba

 

Egyik sem előzheti meg, egyik sem nyomhatja le a másikat, éppen ezért, amikor a magyar autóipar fejlesztéséről beszélünk, most már alapvetően az elektromos autóipar fejlesztését helyezzük előtérbe. Mindez nem csak ország versenyképességét növeli, de hozzájárul ahhoz, hogy világszerte csökkenteni tudjuk a közlekedés ökológiai lábnyomát és a károsanyag-kibocsátást.

Komárom, 2021. június 15.
Simsik Zsolt sofõr vezeti a Volánbusz új, BYD K9UB típusú elektromos buszát a Komáromot és Révkomáromot összekötõ monostori-hídon 2021. június 15-én. A Volánbusz elsõ Magyarországon gyártott elektromos meghajtású autóbusza Komárom és Révkomárom között fog közlekedni.
MTI/Krizsán Csaba

 

A Volánbusz közleményében kiemeli: az új, környezetkímélő jármű beszerzésének támogatására Komárom és Kormárno önkormányzata, valamint a Volánbusz Zrt. az Interreg V-A SKHU (Szlovákia-Magyarország) Együttműködési Program keretében közösen pályázott. A 153,5 millió forint értékű elektromos autóbusz a BYD Electric Bus & Truck Hungary Kft. telephelyén készült.

Komárom, 2021. június 15.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Csen Jung-pin, a BYD Electric Bus & Truck Hungary Kft. ügyvezetõ igazgatója kezet fog a BYD K9UB típusú elektromos busz átadásán, a társaság komáromi telephelyén 2021. június 15-én. Középen Molnár Attila (Fidesz-KDNP) polgármester. A Volánbusz elsõ Magyarországon gyártott elektromos meghajtású autóbusza Komárom és Révkomárom között fog közlekedni.
MTI/Krizsán Csaba

 

A projekt keretében Komárom és Komárno településén egyaránt megújulnak az autóbusz-megállók és a végállomások. A buszmegállókba informatív okos-panelek kerülnek, amelyekről az utasok friss és aktuális információkat kaphatnak a járatokról. A lakosok részére a projektet bemutató weboldal, valamint ahhoz kapcsolódó mobil applikáció is készül, amely tovább könnyíti a tájékozódást.

Forrás: MTI