Személyi sérülés nem történt, egy taxi zárta a sort

 

 

A főváros IX. kerületében 2021. június 14-én délelőtt a ferihegyi gyorsforgalmi úton kifelé, még a Határ út előtt a felüljáróra felhajtáskor az elől haladó gépjármű fékezett, majd az őt követő további hat autó az előzőbe belerohant. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár jelentős – írja a baleset-info.hu.

Az eset leírása szerint: 2021. június 14-én délelőtt a Budapest IX. kerület Üllői úton a ferihegyi gyorsforgalmi útra történő felüljáróra történő felhajtón hét gépjármű ütközött. Eddig ismeretlen okból az elől haladó gépkocsi váratlanul fékezett, majd az őt követő további hat autó – feltehetően a nem megfelelő követési távolság miatt – az előző járműbe csúszott.

Ezt nevezik ráfutásos balesetnek. A sort a Főtaxi Ford típusú autója zárta. Neki sem sikerült elkerülnie az ütközést. A taxi eleje összetört. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy személyi sérülés nem történt, s mivel a taxis volt az utolsó, az ő hátulját már nem törték össze.

 

A rendőrség biztosította a baleset helyszínét, a mentés idejére félpályás lezárás lassította a forgalmat.

A sérült gépjárművek elszállítását követően helyre állt a rend a gyorsforgalmi úton – olvasható a baleset-info.hu honlapján.

k.z.t./fotó: baleset-info.hu