Májusi „Forgószél” Somogyban

 

 A „Forgószél” fedőnév alatt egy hónapon át tartott, összehangolt akciósorozat 73 felderített bűncselekménnyel, 43 gyanúsított kihallgatással, és 6 őrizetbe vétellel zárult – írja a police.hu.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság 2021 májusával egy hónapig tartó, a megye egész területére kiterjedő bűnügyi akciósorozatot indított „Forgószél” fedőnévvel. Az intézkedés célja a Somogyban élők, és a turisztikai idényben ide pihenési céllal érkezők szubjektív közbiztonságérzetét negatívan befolyásoló bűncselekmények elleni összehangolt fellépés volt.

A megye teljes bűnügyi állományának összefogásával, és a közrendvédelmi erők kimagasló szintű együttműködésével a somogyi rendőrök 73 bűncselekményt derítettek fel. 46 település 76 helyszínén végeztek házkutatást, vagy hajtottak végre egyéb nyomozati cselekményt. Az egyenruhások 56 embert fogtak el, köztük 8-at bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A nyomozók 43 gyanúsítottat hallgattak ki, közülük 6 főt őrizetbe vettek.

Az akciósorozat részeként a somogyi rendőrök többek közt országos toplistás körözöttet fogtak el, kábítószer-kereskedőkre, és hitelintézeteket megkárosító csalókra csaptak le.

A felderítésen túl a prevenció is kiemelt hangsúlyt kapott. A megye bűnmegelőzési előadói járásonként szerveztek interaktív, online fórumokat, ahol a térségre leginkább jellemző veszélyekről beszélgettek a résztvevőkkel. A fórumok lényegesebb kérdéseit pedig a helyi tévécsatornák műsoraiban válaszolták meg a szakemberek – olvasható az akció összegzése a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu