A motoros rendőrök 17-szer intézkedtek

 

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a napokban közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak az M43-as autópályán – írja a police.hu.

Az egynapos intézkedéssorozat keretében a rendőrök elsősorban szabálytalanul előző kamionsofőröket szűrtek ki a forgalomból, de ellenőrizték a biztonsági öv használatát, és kiemelt figyelmet fordítottak a leállósávon parkoló járművekre. Az egyenruhások 15 alkalommal helyszíni, míg két esetben közigazgatási bírságot szabtak ki. Az intézkedő járőrök kiemelt figyelmet fordítottak a tájékoztatásra is.

 

Az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva vesznek részt a közúti közlekedésben. Ezért felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között, a 7500 kilogrammot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel!

Előzési tilalom esetén ezeknek a járműveknek olyan követési távolságot kell tartaniuk, hogy közéjük legalább egy járműszerelvény biztonságosan besorolhasson – olvasható a magyar rendőrség honlapján.

k.z.t,/fotó: police.hu