Bolgár gyorsszervizesek Budapesten

 

Bizonyára megzavarták a rendőrök azt a két bolgár turistát, akik Veszprém nevezetességeit kívánták megcsodálni, amikor helyi járőrök igazoltatták őket és a körözött autó csomagtartójában, kilenc használt katalizátort találtak – írja a police.hu.

Több utcán parkoló autó katalizátorát lopták el Budapest XIV. kerületében 2021. május 20. és 22. között. A zuglói rendőrök a bűncselekménnyel összefüggésbe hoztak egy külföldi rendszámú autót, amire körözést adtak ki. A körözés alapján a kocsit a Veszprémi Rendőrkapitányság járőrei megállították, és az intézkedés során az autó csomagterében összesen kilenc katalizátort találtak.

A járműben utazó két bolgár állampolgárságú férfit előállították, és átadták őket a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársainak.

A rendelkezésre álló adatok szerint a külföldiek Budapest VI., VIII.  és X. kerületében is loptak katalizátorokat. A nyomozók a 46 és 21 éves bolgár állampolgárt háromrendbeli lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásukra. A zuglói nyomozók vizsgálják, hogy a két elkövető a további hat katalizátorlopással összefüggésbe hozható-e – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu