Ez már a nyári szett?

 

Valóban szeszélyes áprilisunk volt, sőt még májusban is meggyűlt a bajunk Szervác, Pongrác, Bonifáccal, imitt-amott fagyott is, nehéz volt eldönteni, mikor cseréljünk gumiabroncsot a járművünkön, na de ennyire?

Mint a police.hu híreiből kiderül a rendőrök se értik a tréfát: a Martonvásári Rendőrőrs körzeti megbízottjai 2021. május 24-én 10 óra 41 perckor közlekedésrendészeti fokozott ellenőrzés keretében Ercsiben, a Dózsa György úton ellenőriztek egy gépkocsit és annak sofőrjét.

Az intézkedés során az egyenruhások megállapították, hogy a járművön lévő bal és jobb első gumiabroncsok profilmélysége nem volt megfelelő, mivel azok annyira elhasználódtak, hogy a mintázat is alig volt kivehető rajtuk.

Az 51 éves helyi sofőrrel szemben a rendőrök közigazgatási eljárást kezdeményeztek, valamint a személygépkocsi forgalmi engedélyét a helyszínen elvették – olvasható a rendőrség honlapján.

Azért jobban belegondoltam, ilyen abroncsokkal ki mer egyáltalán az udvaron arrébb állni az autójával, nemhogy a közlekedésben részt venni? De aztán ettől is komolyabb kérdés merült fel: ez vajon még a téli vagy már a nyári szettje lehetett?

k.z.t./fotó: police.hu