Útlezárások a folyók áradása miatt

 

Borsodban a Hernád és a Sajó áradása miatt kellett alsóbbrendű utakat vízátfolyások miatt lezárni, míg Szegeden a rakpartról tiltották ki a forgalmat – írja az MTI

2021. május 24. Kisteherautó gázol a vízben a Hernád folyó áradása miatt lezárt úton Bõcsön 2021. május 24-én.
MTI/Vajda János

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Hernád és a Sajó áradása, valamint a vízátfolyások miatt lezártak két alsóbbrendű útszakaszt − tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság a távirati irodát.

2021. május 24. Kerékpáros közlekedik a vízben a Hernád folyó áradása miatt lezárt úton Bõcsön 2021. május 24-én.
MTI/Vajda János

A Hernád áradása miatt a 3724-es számú út Novajidrány és Vizsoly közötti szakaszát, a Sajó áradása miatt pedig a 2603-as számú út Sajókaza és a 26-os számú főút közötti szakaszát zárták le.

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A Fekete-Körösön is jelentős árhullámok alakultak ki, ami miatt Romániában harmadfokú riasztást adtak ki a Sebes-Körös felső mellékfolyóira, míg magyar területen elsőfokú a készültség. A Hernád és a Takta is árad, ezeken a területeken másodfokú készültség van érvényben. A Sajón elsőfokú a készültség.

Szegeden a Tisza áradása miatt lezárták a Huszár Mátyás rakpartot. Korábban csak megállási tilalom volt érvényben, azonban a vízszint folyamatos emelkedése miatt, mára a teljes szakaszról kitiltották a közlekedést. Amennyiben a folyó eléri, a 650 centimétert elrendelik az első fokú árvízvédelmi készültséget is.

Forrás: MTI