160 pénznemben 200 földrajzi régióban valós idejű tranzakció

 

 A pénzügyi szolgáltató a Visa Direct Payouts bevezetésével bővíti a valós idejű pénzküldési platformját, a Visa Directet. Az új megoldás lehetővé teszi, hogy a Visa ügyfelei és partnerei világszerte egyetlen kapcsolódási ponton keresztül küldjenek pénzt belföldi bankkártyákra, vagy külföldi bankkártyákra és bankszámlákra – ismerhetjük meg a tájékoztatóból.

„A digitális kereskedelem felgyorsulásával párhuzamosan a Visa innovációival a bankkártyán túlmutató új módszereket vezet be a pénzintézetek, kormányok, magánszemélyek és vállalkozások fizetéseinek teljesítésére és fogadására” – mondta Bill Sheley, senior alelnök, a Visa Direct globális vezetője.

A Visa Direct Payouts bevezetése fontos lépés a Visa számláról-számlára történő fizetési megoldásainak bővítésében, amellyel világszerte újabb 2 milliárd bankszámla elérésére válik képessé. Az új fizetési mód a VisaNet globális operációs teljesítményét használja ki, és integrálja a Visa által korábban felvásárolt Earthportot, ezzel átalakítja azt a folyamatot, ahogy a Visa ügyfelei fejlesztik és optimalizálják globális pénzmozgatási megoldásaikat.

A rugalmas Visa Direct Payouts API-ok nagyban megkönnyítik a világszerte több hálózaton és közvetítőn keresztül történő pénzküldések gyakran nehézkes kezelését. A VisaNettel való egyetlen kapcsolaton keresztül a megoldás egyszerű mechanizmust kínál a pénz globális mozgatásához, növekedési és értékteremtési lehetőséget biztosítva a pénzügyi intézmények számára új fizetési folyamatok bevonásán keresztül. A Visa Direct Payouts valós idejű belföldi és határokon átnyúló, személyek közötti (P2P), nagy- és kisvállalatok közötti (B2SB), illetve vállalkozások és fogyasztók közötti (B2C) felhasználási lehetőségeket is támogat, például biztosítási kártérítések folyósítását, piactéri eladói kifizetéseket, munkavállalók számára a fizetésükhöz való gyorsabb hozzáférést, valamint az átutalásokat.

A Visa Direct Payouts-nak köszönhetően a Visa ügyfelei és partnerei szerte a világon új pénzmozgatási programokat indítanak:

A Standard Chartered Bank (Hong Kong) Limited bővíti digitális nemzetközi átutalási szolgáltatásait lakossági banki ügyfelei számára.

A MoneyGram továbbfejlesztett lehetőségeket kínál azoknak az ügyfeleknek, akik pénzt küldenek határon túl élő szeretteik részére, vagy épp pénz fogadnak tőlük.

A Visa egyik fintech partnere, a KyckGlobal, B2SB és B2C felhasználási lehetőségek széles körét teszi elérhetővé fizetési motorján keresztül, beleértve biztosítási kártérítések folyósítását, kisvállalkozói piacterek gyors vételár elszámolását, vagy hozzáférés biztosítását egyéni vállalkozók és óradíjas munkavállalók megkeresett béréhez.

A Visa Direct Payout bevezetésével a Visa Direct mostantól több útvonalon biztosít hozzáférést összesen 5 milliárd kártyához és számlához több mint 200 földrajzi régióban, 160 pénznemet támogatva valamint 16 kártyaalapú hálózathoz, 65 belföldi számlafizetési elszámolóházhoz (ACH), hét valós idejű fizetési (RTP) hálózathoz és öt fizetési gateway-hez kapcsolódva. A Visa Direct tranzakciókhoz a Visa olyan értéknövelt szolgáltatásokat is kínál, mint pl. a tokenizáció, amely biztonságot nyújt a vállalkozások és fogyasztók számára fizetések indításakor és fogadásakor, valamint a nemzetközi szintű pénzmozgatások során – derül ki a tájékoztatóból.

Cash/fotó: visa.com