29 intézkedés pár óra alatt

 

Itt a jó idő, a motoros rendőrök is nyeregbe pattantak, s ha már ott ültek, intézkedtek is. 2021. május 11-én az M1-es autópályán 29 szabálysértővel szemben kellett fellépniük, többnyire az előzési szabályok megsértése miatt, illetve szabálytalan mobil használat végett – írja a police.hu.

Az M1-es autóálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán folyamatosan végeznek közlekedésrendészeti ellenőrzéseket a rendőrök. A balesetek megelőzése érdekében az egyenruhások  motoros járőrökkel kiegészülve tartottak akciót 2021. május 11-én, melynek során kiemelt figyelmet fordítottak a menet közben elkövetett szabályszegésekre, az előzési szabályos betartására, valamint a passzív biztonsági eszközök használatára is.

A nap folyamán összesen 29 gépjárművezetővel szemben intézkedtek, akik közül 15 esetben jártak el az előzési tilalom megszegése miatt, valamint 7 járművezető használt mobiltelefont vezetés közben.

A közlekedők a jövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre az autópályán.

 

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a balesetek megelőzéséért maguk a közlekedők tehetnek a legtöbbet a szabályok maradéktalan betartásával – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./ fotó: police.hu