Cserbenhagyta áldozatait

 

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság az ügyészségnek vádemelési javaslattal átadta azt az ügyet, amelyben január 17-én vezetői engedély nélkül, eltiltás hatálya alatt közlekedő autós balesetet okozott Zámolyon, majd a sérülteket hátrahagyva távozott a helyszínről – olvasható a police.hu hírei között.

 

Segítségnyújtás elmulasztása bűntett és közúti baleset gondatlan okozásának vétsége elkövetésével gyanúsít a Székesfehérvári Rendőrkapitányság egy zámolyi férfit. A 26 éves járművezető 2021. január 17-én kora délután Zámolyon, a Kossuth Lajos utcában Gánt felől Székesfehérvár irányába közlekedett. Haladása során egy jobbra ívelő útkanyarulatból kihaladva elveszítette uralmát az autó felett, és átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy szemből szabályosan közlekedő személygépkocsival. A zámolyi férfi a balesetet követően adatai hátrahagyása nélkül, gyalog eltávozott a helyszínről. A balesetben három ember megsérült.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság rendőrei haladéktalanul adatgyűjtésbe kezdtek az ismeretlen járművezető felkutatása érdekében, majd rövid időn belül azonosították és előállították a rendőrkapitányságra az okozót. Gyanúsítotti kihallgatásán a férfi részben beismerő vallomást tett. Az eljárás során az is kiderült róla, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezett, sőt, korábban őt a Székesfehérvári Rendőrkapitányság és a Székesfehérvári Járásbíróság is jogerősen eltiltotta a járművezetéstől.

A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait a napokban továbbította a Székesfehérvári Járási Ügyészségre – derül ki a rendőrségi hírekből.

k.z.t./fotó: police.hu