Gyorsan hajtott megcsúszott a jeges úton

 

A gyanú szerint a 61 éves férfi – még január egyik hajnalán – gyorsan hajtott kisteherautójával, a jeges úton megcsúszott, majd nekiütközött egy vele szemben közlekedő személyautónak. A vétlen sofőr és utasa maradandó fogyatékosságot szenvedett – adja hírül a police.hu.

Kisteherutójával közlekedett egy férfi 2020. január 14-én 5 óra körül a 4217-es úton, Berettyóújfalu külterületén. A sofőr a lefagyott, csúszós úton nem megfelelően választotta meg a sebességét, megcsúszott, elvesztette az uralmát a járműve irányítása felett, majd nekiütközött egy vele szemben közlekedő gépkocsinak. A balesetben a kisteherautó sofőrje és utasa, valamint a személyautó vezetője és utasa is súlyos sérüléseket szenvedtek. A későbbi igazságügyi orvosszakértői vizsgálatok megállapították, hogy a személygépkocsi sérültjei maradandó egészségkárosodást szenvedtek a baleset következtében.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a kisteherautó 61 éves sofőrjével szemben. A rendőrök az eljárás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait átadták az ügyészségnek – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu