Letenyénél leszállították

 

Hajnalban, váltás előtt, már a határrendészek is fáradtabbak, a figyelmük dekoncentráltabb – gondolhatta az a bosnyák férfi, aki félpótkocsis teherautóján a ponyva alatt német hamis papírokkal rendelkező Toyota Land Cruiserrel jelentkezett Letenyénél határátlépésre – írja a police.hu.

 

A szolgálat fárasztó egyébként is, de egy határátkelőhelyen ez fokozottan igaz, éppen ezért ügyelnek a megfelelő pihenésre a határrendészek. Az egyik ilyen kritikus időpont a 2 óra körüli időszak, a másik a váltás előtti 4 és 5 óra közötti hatvan perc. Tudják ezt azok is, akik megpróbálják kijátszani a jogszabályokat, ezért ezeket a zónákat igyekeznek kihasználni. Esetünkben próbálkozó határátlépőnek most nem volt szerencséje.

Egy bosnyák férfi jelentkezett kilépésre egy járműszerelvénnyel 2021. április 22-én 4 óra 45 perckor a Letenye Közúti Határátkelőhelyen. A határrendészek az ellenőrzés során megállapították, hogy a félpótkocsin szállított Toyota Land Cruiser típusú személyautóhoz a sofőr által átadott német forgalmi engedély hamisítvány volt, és a járművet az eredeti azonosító adataival a dán hatóságok a Schengeni Információs Rendszerben körözik.

A járműszerelvény vezetőjét a rendőrök a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra közokirat hamisítás bűntett gyanúja miatt előállították, elszámoltatása folyamatban van. A több millió forint értékű gépkocsit a nyomozók lefoglalták és a további eljárást a körözést kibocsátó hatósággal együttműködve folytatják – olvasható a magyar rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu