Őrizetben a trükkös trió

 

A használt katalizátorok illegális értékesítése jó biznisz, nem véletlen, hogy napjainkban a rendőrségi hírek között mindig olvasható néhány ilyen eset. A mostani viszont újdonságnak számít: autókat bérelt három fiatal és a kölcsönjárművekből szerelték ki a jól értékesíthető alkatrészeket, majd a nemesfémek nélkül adták le a gépkocsikat a szolgáltatónak – olvasható a police.hu oldalán.

Egy autómegosztó cég diszpécsere tett bejelentést a rendőrségre, hogy az egyik kölcsönzött autójuk GPS jele szerint a jármű már huzamosabb ideje a Budapest IX. kerület Illatos úti autószerelő telephelyén áll. A fővárosi rendőrök a bejelentést követően kivonultak a telephelyre, ahol a – korábban a feltételezett elkövetők által bérelt – kocsit katalizátor nélküli találták meg. A helyszínen a rendőrök elfogták a gépkocsit bérlő és az alkatrészeket kiszerelő két budapesti férfit és egy fiatalkorú társukat, akiket a IX. kerületi rendőrkapitányságra előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki.

A  28 éves H. Máté, a 19 éves K. Márton budapesti lakosok és 17 éves társuk beismerte, hogy már korábban is béreltek három személygépjárművet, amelyekből szintén kiszerelték, illetve kivágták a katalizátorokat és a részecskeszűrőket azért, hogy azokat értékesítsék.

A nyomozók a lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatott személyeket őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására – derül fény a trükkös trió munkáságára a rendőrség honlapján.

 kzt/fotó: plice.hu