Rács mögött a szarka banda

 

A kunszentmiklósi nyomozók elfogtak két szalkszentmártoni, és egy kecskeméti férfit, akik alaposan gyanúsíthatók azzal, hogy 2021. április 9-re virradóan a település polgármesteri hivatal udvarán parkoló tűzoltó vízszállító gépjárműből, ellopták annak akkumulátorait és a környélről más vagyontárgyakat olvasható a police.hu hírei között.

Mint arról korábban  (itt)  mi is beszámoltunk: a szalkszentmártoni polgármesteri hivatal udvarába 2021. április 9-re virradóra ismeretlenek bementek, és az ott parkoló vonulós tűzoltóautóból két akkumulátort elloptak. A helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek ezzel több mint százezer forint kárt okozva. Nem is szólva arról, hogy tűz esetén nem tudtak volna elindulni menteni.

Ezt követően egy másik telephelyre is behatoltak, ahonnan mezőgazdasági vontatóból, kisteherautóból és kerti kistraktorból tulajdonítottak el összesen 3 akkumulátort.

A kunszentmiklósi nyomozók, járőrök, valamint a helyi körzeti megbízott egy akció során őrizetbe vették a lopásokkal gyanúsítható 33 és 25 éves helyi lakosokat. Továbbá Kecskeméten elfogtak egy 30 éves férfit – aki a gyanú szerint –, a 25 éves elkövetővel az egyik szalkszentmártoni ház udvarába – a kerítést megbontva – bejutottak. A zárt fáskamrát felfeszítették, és onnan szerszámokat loptak el.

Házkutatás során az ellopott szerszámok egy részét meg is találták a rendőrök, azokat lefoglalták.

Az elfogott tolvajtriót lopás bűntettének alapos gyanúja miatt a nyomozók kihallgatták és őrizetbe is vették. Mivel tartani lehet a szökésüktől, illetve attól, hogy további bűncselekményt követnek el, a két idősebb férfi letartóztatását kezdeményezték – olvasható a magyar rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu