140 ezer forint a kár

 

Ismeretlen tettesek a Szalkszentmártoni Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tátra típusú vízszállító készenléti járművének akkumulátorait lopták el hétvégén, ami az önkormányzat udvarán állt. A speciális jármű ponyváit is felvagdosták.

 

Az éjszakai elkövetők több olyan járműben is kárt okoztak, melyek a Szalkszentmártoni Önkéntes Egyesület és az önkormányzat udvarán álltak. A bűncselekményt a polgármesteri hivatal munkatársai vették észre és értesítették a lánglovagokat.

A Szalkszentmártoni Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetője a Facebook oldalán közölte a történteket:

„Éjjel a hivatal udvarában álló tűzoltó autónkat feltörték. Elvitték a benne lévő két akkumulátort és leszaggatták a hátulján lévő ponyvát, ezzel nem kis anyagi kárt okozva egyesületünknek. Az elkövetők több járműben is kárt okoztak” – írták.

Mint megtudtuk: a helyi tűzoltók évente 100-120 riasztáshoz vonulnak és ahol kevés vagy egyáltalán nincs víz, ott nagy segítség a vízszállító teherautó, ami 6000 liter vizet képes a kárhelyszínen biztosítani. Ennek a Tátra típusú teherautónak lopták el a két nagyméretű akkumulátorát, amelyek az ülés alatt voltak elhelyezve.

Az ügyben a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság indított nyomozást.

k.z.t./fotó: facebook