A Terméktervezés 2021-es Red Dot Díja (Red Dot Award for Product Design) elhódításával folytatja bámulatos sikertörténetét a CUPRA Formentor. A CUV-modell már eddig is minden várakozást felülmúlt, amikor a dobogón végzett az idei „Év Autója” („Car of the Year”) díj szavazáson – igazán kiváló teljesítmény egy mindössze háromesztendős márkától.

 

Az MQB EVO platform műszaki alapjait a CUV-karosszéria stílusával kombinálva a Formentor tökéletes együttest kínál, a ferdehátú változatok sportosságát és dinamikáját az SUV-modellek praktikumával, kényelmével és tágas térkínálatával ötvözve. Olyan erények, amelyeket a Red Dot Díj bírálóbizottsága is meglátott benne.

A Red Dot zsűri 50 nemzetközi szakértőből áll, akik külön-külön tesztelik, vitatják meg és értékelik az egyes pályaműveket.

A CUPRA Formentor azon tulajdonságával végzett az élen, hogy sikerrel ötvözi a mindennapok elvárásait a nagyteljesítményű modellek szenvedélyes és érzelemdús karakterével.

A történelmet író CUPRA Formentor e sikerek révén a CUV-szegmens jelentős tagjává vált. E piaci szegmens az előrejelzések szerint az elkövetkező öt év során megduplázza értékesítési volumenét Európában, ami rendkívüli fontosságúvá avatja e modellt a márka jövője szempontjából. A Terméktervezésért járó Red Dot Díj elhódítása újabb mérföldkő a CUPRA Formentor útján.

Forrás: seat-media.com