Viccesnek találta, alapból három évet kaphat érte

 

A márciusi dértől talán, a budapesti nyomozóktól nem védte meg a rablás kísérletével gyanúsítható férfit tökéletesnek hitt álcája. 2021. április 12-én a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) beosztottai azonosították és elfogták a korábbi taxis rablás gyanúsítottját – számol be az esetről a rendőrség.

 

Késsel a kezében hajolt be egy utasra váró Főtaxis autó ablakán P. Gábor 2021. március 30-án 16 óra 35 perc körüli időben a Budapest XIV. kerület Egressy 30 szám előtti területen. A férfi színes napszemüvegben, fekete maszkban, és fejébe húzott kapucnis felsőben követelte nyugodt hangon a sofőr pénzét és telefonját, majd nyomatékosítva szándékát, a kést a taxis felé fordította. A sofőrnek sikerült vészhívással értesíteni a taxiközpontot, mire a Főtaxi társaság szinte minden közelben lévő autója a bajban lévő kolléga felé vette az irányt. Ezt a rabló is észlelte, így felhagyott a pénzszerzéssel és elmenekült.

A zuglói nyomozók minden lehetséges adatot, bizonyítékot begyűjtöttek, ami pár nappal később eredményre vezetett; azonosították a rablás kísérletével gyanúsítható 38 éves P. Gábort. A nyomozók április 12-én kora este akciót szerveztek az elfogásra, és gyöngyösi otthonában  rajtaütöttek a férfin. A rendőrök megtalálták a kést, a férfi ruháit, köztük az álcázáshoz szánt maszkot, szemüveget és kapucnis pulóvert is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói P. Gábort rablás kísérlet megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. Vallomása szerint ittas volt, olyankor „rendszeresen hülyeséget csinál”. A  rendőrség megjelenéséig az egészet viccnek gondolta, ám a törvényalkotó alapesetben is három év elzárással fenyegeti ezt a cselekményt, minősített esetben, ez akár öt évre is emelkedhet – olvasható a police.hu oldalán.

k.z.t./fotó: police.hu