Milliós bírságok naponta

 

Szinte hihetetlen, hogy nem fogynak el a közutakról ezek a megengedett súlyhatárt figyelmen kívül hagyó járműszerelvények. Olykor már a látványuk önmagukban kész horror, máskor – első ránézésre – rendben is lehetnének, csak a traktor (vontató jármű) túlvállalja magát – látható és olvasható a police.hu hírei között.

A járőrök az M3-as autópálya hajdú-bihari szakaszán állították meg azt a túlsúlyos járműszerelvényt, ami közel 3,3 tonnával volt több a megengedettnél.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Hajdúnánási Autópálya Alosztály járőrei Polgár külterületén állítottak meg egy tehergépkocsit 2021. április 11-én 14 óra körül. A rendőrök a mérlegelés során megállapították, hogy a járműszerelvény tömege közel 3300 kilogrammal meghaladta a megengedett legnagyobb össztömeget. A külföldi sofőrt a járőrök 500 ezer forint közigazgatási bírsággal sújtották, majd a jogsértés megszüntetéséig, illetve a bírság megfizetéséig visszatartották.

A szigetszentmiklósi egyenruhások az M0 autóút Annahegyi pihenőjénél igazoltatták 2021. április 11-én délelőtt azt a román honosságú járművet, melynek sofőrje két gépkocsit szállított az utánfutón. Az egyik raktere ráadásul tele volt pakolva bőröndökkel, úgyhogy a túlsúly egy része ezekből a csomagokból adódott össze. Hiába, ha egy szolgáltatás beindul, mindent a megrendelőkért.

A rendőrök a pótkocsin lévő túlsúly miatt a sofőrrel szemben 100 ezer forintos bírságot szabtak ki, a járműszerelvényt pedig csak a jármű túlsúlyának megszüntetését követően engedték tovább.

Végül a Nagykereki Autópálya Közúti Határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy külföldi férfi 2021. április 13-án 4 óra körül az általa vezetett járműszerelvénnyel. A rendőrök igazoltatták a sofőrt és ellenőrizték a járművet, amely során megállapították, hogy a járműszerelvény súlya közel 1500 kilogrammal meghaladta a megengedett legnagyobb össztömeget. Az egyenruhások a járművezetővel szemben több százezres közigazgatási bírságot szabtak ki – olvasható a magyar rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu