Trükkös rendszámuk miatt menekültek a rendőrök elől

 

 Rendőrségi ellenőrzés elől igyekezett elmenekülni vasárnap este a bajorországi Zwiesel közelében az a BMW, amelyben öten ültek. Az esős, csúszós úton az autó fának ütközött, amiben a sofőr és egyik utasa életét vesztette, a többiek súlyos sérülést szenvedtek – adta hírül a BR24 hírportál.

A német járőrnek az tűnt fel, hogy egy BMW típusú gépkocsin olyan rendszám szerepel, amelyet az országból kivitelre szánt járművekre adnak ki a hatóságok, ám abban nem utazhatnak öten. Ennek ellenőrzésére a rendőrök vasárnap este 22 óra 45 körül Zwiesel település előtt leintették az autót, amely azonban nem állt meg, hanem a szakadó esőben nagy sebességgel elhajtott. Az egyenruhások az autó után indultak, ám hamarosan elvesztették a nyomát. Rádión leadták a gépjármű típusát, rendszámát és a történteket, majd folytatták a szolgálatukat.

A fotó illusztráció

Este 23 óra után segélyhívás érkezett a rendőrségre, miszerint egy tausendbachi faluban fának ütközött egy autó. Mint kiderült: a BMW szenvedett balesetet.

A kocsiban hét magyar állampolgár ült. A sofőr, egy 29 éves férfi, a helyszínen életét vesztette, míg az egyik női utasa, a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe. A többi utas súlyos sérüléseket szenvedett. A mentésben három mentőhelikopter vett részt, az egyiket Csehországból riasztották.

Egyelőre nem tudni, miért nem állt meg az autós az ellenőrzéskor és miért menekült el. Ami biztos: a BMW-re felszerelt rendszám eredetileg egy Mercedesé volt. Az ügy részleteinek tisztázására nyomozó csoportot hozott létre a rendőrség – tudta meg a sajtó a szóvivőtől.

Cash/fotó: Google