Sietett a kajával, benézte a STOP táblát

A fővárosnak vannak olyan balesetveszélyes kereszteződései, ahol rendszeresek a kisebb, olykor nagyobb karambolok. A Budapest VII. kerület Murányi-Dembinszky sarok is ilyen. Legutóbb 2021. március 21-én késő délután egy Audi A3-sal igyekvő ételfutár benézte az elsőbbségadás kötelező táblát és keresztbeverte a szabályosan közlekedő Ford Focus taxit.

Baleseti gócpontok vannak, és hiába állna ilyen helyeken 0-24-ben posztos rendőr, akkor is lennének koccanások, csattanások. A főváros VII. kerület Murányi-Dembinszky sarok is ilyen. Szinte nem telik el nap, hogy ne lennének balesetek, szerencsére ezek többnyire személyi sérülés nélküli, anyagi káros esetek.

Hétfő kora este a közeli vendéglátóhelyről igyekezett a hölgy ételfutár megrendelésével a címre. A Murányi utcán haladt a Damjanich utca felé, amikor a Dembinszky utca sarkán benézte a STOP táblát és nem adta meg az elsőbbséget a szabályosan haladó sárga Ford Focusnak. Így a Dembinszky utcán az Almássy tér felé közlekedő taxinak hajtott. Az ütközés következtében a kocsi a járdára csapódott, kidöntve a tükröt tartó oszlopot, ami az ott parkoló BMW hátuljára zuhant. Ez még nem volt elég, de a fuvarozó autója az oszlopnak támasztott elektromos rollereket is letarolta.

Szerencsére a járdán épp nem tartózkodott gyalogos, illetve a taxi sem szállított utast, így személyi sérülés nem történt. A 74-es troli helyett egy ideig pótlóbuszok közlekedtek.

A jelentős anyagi kár miatt a rendőrség is megjelent a baleset helyszínén, majd végezte az ilyenkor szokásos feladatát. Az ételfutár hölgy által vezetett sötét színű Audiról kiderült, korábban már a hatóság hivatalból kivonta a forgalomból, így az a közlekedésben sem vehetett volna részt. Mindez súlyosbítani fogja a közlekedési szabálysértésért kirótt bírság összegét is.

k.z.t./fotó: Gombkötő Krisztián