Szétszórt autók az M7-en

 Egy héten belül ez már a második tréleres baleset, amikor személyautókat szállító jármű szétszórja rakományát az M7-sen. A rendőrség folyamatosan szűri a horrorkaravánokat, de úgy tűnik, ki kell terjeszteniük kontrolljukat a nyergesvontatók vezetőinek pihenő idejének betartására és az áru rögzítésére is.

Még a tavasz is várat magára, a világjárvány miatti szigorítások is életben vannak, úgyhogy az M7 is elég jól járható. Ezúttal nem a hétvégi kocaautósok okoztak fennakadást a sztrádán, hanem éppen a profik. Egy személyautókat szállító nyergesvontató, ami Balatonendréd térségében – a 116 kilométerszelvénynél – szalagkorlátnak ütközött, majd felborult, szétterítve rakományát a sztráda határ felé tartó pályájának teljes szélességében.

A kamionban csak a sofőr ült, aki nem sérült meg a balesetben, és egyetlen más jármű sem rohant bele a hirtelen keletkezett úttorlaszba, köszönhetően az éjszakai órának. Nappal nemcsak hogy több részese lehetett volna az esetnek, hanem minden bizonnyal jóval többeknek okozott volna kimerítő várakozást. A műszaki mentés ugyanis több mint hat órán keresztül tartott.

A siófoki hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával és a  Székesfehérvárról érkezett tűzoltódaru segítségével végezték a munkálatot: áramtalanították a járművet, megszüntették az üzemanyag-szivárgást, és az autómentőkkel közösen felszámolták a forgalmi akadályt. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy személyi sérülést nem okozott a nem mindennapi baleset.

Cash/fotó: baleset-info.hu