Királyi licitálás a szigetországban

A japán autógyártó idejekorán nyilvánvalóvá tette, amennyiben a britek kilépnek az unióból, úgy ők távoznak Angliából. Mivel a kiválás megtörtént, a következmény sem marad el. Viszont számos autólegendáját árverésre bocsájtja a Mitsubishi.

Nemrégiben jelentette be az Egyesült Királyságban korábban nagyon népszerű márka, hogy kivonul az szigetország piacáról a Brexit után. Az importőr a lépés nyomán most azt is közzé tette, hogy azokat az autókat is eladják, amelyek a márka Heritage Collection részlegét képezték – írja a Carthrottle oldal.

Tizennégy többségében klasszikus Mitsubishiről van szó, amelyekért nem kétséges, hogy kapkodni fognak a gyűjtők. Az autókat az Auto Auction hirdette meg és április végén zárul az aukció.

A kiválóan karban tartott eredeti Mitsubishik közt olyasmik vannak, mint egy Lancer Evo VI Tommi Makinen Edition példány, egy Evo IX FQ360 MR vagy egy összesen 40 példányban gyártott Evo X FQ440 MR. De a kínálatban van egy 1974-es Colt Lancer is, a legelső brit specifikációjú Mitsubishi, valamint a saját korának egyik technológiai csúcsterméke a 3000GT, mindegyik lényegében gyári állapotban.

A járművek máris felkeltették a gyűjtők érdeklődését, úgyhogy aki Mitsubishi fannak érzi magát, ne habozzon, licitáljon.

Cash/fotó: Auto Auction