22-en akadtak fenn a közúti rostán

Még érvényben van az országos rendőrfőkapitány azon intézkedése, mely alapján az Magyarország egész területén, bármely időszakban hajthatnak végre ellenőrzést – előzetes meghirdetés nélkül – az egyen- és civilruhás rendőrök. Február 4-én a Karancs-völgyben intézkedtek a rend őrei.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2021. február 4-én álló, és mozgó ellenőrzést hajtottak végre Salgótarján belterületén, illetve a Karancs-völgyben. A prevenciós célokat szolgáló akció kiterjedt az ittas vezetők forgalomból történő kiszűrésére, a passzív biztonsági eszközök használatára, és a közlekedési szabályszegések visszaszorítására. Az intézkedések célja volt továbbá emellett a járművezetők figyelmének felhívása a jogkövető magatartásra.

Az egyenruhások összesen 22 gépjárművezetővel szemben intézkedtek, többek között ittas járművezetés, kötelező haladási irány be nem tartása, valamint biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a jövőben is folytatódnak hasonló ellenőrzések – olvasható a police.hu hírében.

k.z.t./fotó: police.hu