Halálos baleset a Sámson úti vasúti átjáróban.

 A vasúti átjáró tilos jelzését figyelmen kívül hagyva, a félkarú sorompó megkerülésével hajtott a sínekre és összeütközött az érkező tehervonattal a debreceni Főnix taxi 39 éves munkatársa 2021. február 6-án 22 óra 40 perc körüli időben. A sofőrt életveszélyes állapotban szállították a mentők a traumatológiai centrumba, ahol belehalt sérüléseibe.

Eddig tisztázatlan okok miatt hajtott a vasúti sínekre Debrecenben a Sámson úti vasúti átjáróba a Főnix taxi munkatársa 2021. február 6-án 22 óra 40 perc körüli időben, ahol az áthaladó tehervonattal ütközött.

A rendelkezésre álló adatok alapján: a 39 esztendős szabolcsi férfi a vasúti átjáró fénysorompójának tilos jelzését figyelmen kívül hagyva, a félkarú sorompót kikerülve hajtott a vasúti átjáró sínjeire, és ütközött össze az érkező tehervonattal. A mozdony nem tudott megállni, melynek következtében a mozdony az autóba csapódott.

A baleset során a taxi vezetője súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett. A diszpécserközpontból azonnal riasztották a város rohammentőjét és a közelben lévő három mentőegységet. A sérültet emelt szintű ellátásban részesítették és válságos állapotban szállították a traumatológiai centrumba. A gyors és szakszerű ellátás ellenére a taxis a kórházban életét vesztette.

A katasztrófavédelem közleménye szerint: a balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, akik áramtalanították az autót, és a műszaki mentésben segédkeztek. A beavatkozást a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az eset a vasúti közlekedésben nem okozott fennakadást, a mentés idején a forgalom lassított sebességgel haladt.

A baleset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával folytatja.

 

k.z.t./Fotó: Kiss Annamarie