Stratégiai partnerségre lép a Porsche Hungaria és az MVM

 

Kis lépés az embernek, hatalmas ugrás a magyaroroszági elektromobilitásnak! A Porsche Hungaria legfiatalabb márkájaként a MOON büszkén mutatta be hazai bázisát, a MOONCITY Budaörsöt, ahol mindenki otthonra talál, aki érdeklődik az elektromobilitás, a napenergia, az energiamenedzsment, vagy a fenntarthatóság iránt – vagy egyszerűen csak szeretné elektromos/hibrid autóját exkluzív környezetben feltölteni. A modern bemutató- és konferenciatér célja, hogy a MOONCITY élmény- és tudásközpontként terjessze az elektromobilitásban, a hatékony energiahasznosításban, és az innovációban rejlő lehetőségeket. Határ a csillagos ég!

Budaörs frekventált, jól megközelíthető részén várja a látogatókat a MOONCITY Budaörs lounge és bemutatóterem, az innovatív elektromobilitás legújabb élmény-és tudásközpontja. A MOONCITY Budaörs különlegessége az az elegáns kettősség, amellyel egy exkluzív bemutatóterem és egy high-tech rendezvényterem adottságait ötvözi. Ezen funkciók mellett az épület előtt található 4 db elektromos autó töltő berendezés, amelyek publikus üzemeltetéséről az MVM Mobiliti gondoskodik 2023 október elejétől, tovább bővítve Budaörs nagyteljesítményű elektromos autó töltő infrastruktúráját. Az MVM és a Porsche Hungaria MOON márkája azonban nem áll meg itt, közös munkába kezd: a két vállalat stratégiai együttműködésre lép az idei év folyamán, hogy közösen járuljanak hozzá az elektromobilitás térnyeréséhez Magyarországon.

A MOON küldetése, hogy az elektromobilitás a mindennapjaink részévé váljon. A MOONCITY Budaörs bemutatóteremben ezért a MOON márka átfogó képet ad a látogatóknak a különböző elektromos autó töltési megoldásokról, a töltési infrastruktúra-, az energiamenedzsment rendszerek és a zöld mobilitás aktualitásairól, ráadásul az érdeklődők megcsodálhatják, sőt akár ki is próbálhatják a Volkswagen Csoport elektromos- és plug-in hibrid modelljeit.

 

„A MOON márkánk egyre fontosabb részét képezi az életünknek, hiszen az elektromobilitás terjedésével párhuzamosan egyre nő az igény az okos töltési megoldásokra, ezt az igényt pedig innovatív, versenyképes termékpalettával tudjuk kielégíteni” – mondta megnyitó beszédében Németh Balázs. A Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója azt is hozzátette, büszke arra, hogy a cég a Parts Center Raktárbázis és Logisztikai Központ, a DasWeltAuto Centrum, valamint a tavaly megnyitott Innovációs és Tréning Centrum után újabb létesítménnyel gazdagodhatott Budaörsön.

A MOONCITY megnyitóján részt vett Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára, aki szintén kiemelte a beruházás fontosságát: „Nagyon sok hasonló kezdeményezésre lenne szükségünk, mert szeretnénk az utókor számára egy élhetőbb világot hagyni. Magyarország 1990 óta 37%-kal csökkentette a károsanyag kibocsátását, de a közlekedésen belül még van hely a javulásra. Ezért igyekszik a kormányzat a közösségi közlekedés és a közúti közlekedés területén is támogatni az elektromobilitás terjedését stratégiai programokkal. Dolgozunk a Jedlik Ányos terv átalakításán, haladunk tovább a Zöld busz programmal, de vállalkozások számára is szeretnénk majd egy elektromobilitásra való átállást segítő programot indítani, illetve a töltőinfrastruktúra fejlesztésének támogatására is beadtunk egy tervet az Európai Bizottságnak, reméljük ezekre is mihamarabb megérkezik a jóváhagyás.”

 

„Nagy öröm számunkra, hogy megnyithattuk ezt a maga kategóriájában egyedülálló helyszínt, bízunk az elektromobilitás magyarországi sikeres jövőjében, és ehhez tevékenyen hozzá kívánunk járulni!” – tette hozzá a megnyitón elhangzottakhoz Basilides János, a MOON Brand Managere.

A MOONCITY modern hang- és videótechnikával felszerelt rendezvényterme ideális és kompakt helyszínt biztosít különböző típusú rendezvényekhez, legyen szó kihelyezett tanórákról, workshopokról, kerekasztal beszélgetésekről vagy kisebb konferenciákról.

 

A MOON márkáról

A MOON a Porsche Hungaria legfiatalabb márkája, mely rendkívül hatékony töltési opciókat kínál magán és céges vásárlóknak egyaránt. Nem csak a töltőberendezést biztosítja a felhasználóknak, hanem innovatív módszerekkel kínál rendszermegoldásokat az otthoni felhasználástól egészen az ipari gyorstöltő állomásokig. A MOONCITY bemutatóteremben nem csupán a MOON legújabb töltési technológiáiról és termékeiről kaphatnak a látogatók átfogó képet, hanem a létesítmény elektromobilitási és műszaki előadásoknak, kerekasztal-beszélgetéseknek, konferenciáknak is otthont ad majd.

Forrás: Porsche Hungaria,  kép: Farkas Christián