A rendőrök 100 gyorshajtót és 31 ittas vezetőt szűrtek ki az összes budai kerületet érintő éjszakai ellenőrzésen.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság budai rendőrkapitányságai közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak Budán 2023. szeptember 23-án 20 óra és szeptember 24-én 8 óra között. Az I., II., III., XI., XII. és XXII. Kerületi Rendőrkapitányságok beosztottai a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tisztjelöltjeivel és a társhatóságokkal együttműködve kereken száz gyorshajtót mértek be, és 31 ittas vezetőt szűrtek ki a közúti forgalomból, de lejárt műszaki engedély, záróvonal átlépése és egyéb szabálysértések miatt is intézkedtek.

Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt három, illetve tilos jelzésen való áthaladás miatt öt esetben szabtak ki közigazgatási bírságot, három sofőrrel szemben szabálysértési feljelentést tettek. Egy főt engedély nélküli vezetés miatt, egy további gépjárművezetőt egyedi azonosítójel meghamisítása bűntett elkövetésének gyanúja miatt előállítottak.

A razzia során megállított egyik gépjárműben öt személlyel szemben intézkedtek a rendőrök: a sofőr ellen ittas és bódult járművezetés, míg utasaival szemben kábítószer fogyasztásának gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Az éjszaka folyamán 148 taxit is górcső alá vettek – esetükben három helyszíni bírságot szabtak ki: volt, aki a világításra, volt, aki a kötelező felelősség-biztosításra vonatkozó előírásokat nem tartotta be. Egy vezetéstől eltiltott taxisofőrt elfogtak, és feljelentést tettek forgalomból kivont gépjármű használata miatt. Kilenc személyszállítónak egyéb szabályszegések miatt is felelniük kell.

A közlekedési balesetek számának csökkentése és a közbiztonság fenntartása érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság a jövőben is szervez hasonló ellenőrzéseket …hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu