A Hyundai i20 frissített megjelenéssel és merész színkombinációkkal csalogatja magához az ügyfeleket. A legújabb, kategóriaelső intelligens technológiákkal felvértezve. Az új i20 változatlanul a praktikum, a biztonság és a kényelem kombinációját nyújtja 

 

A Hyundai Motor bemutatta az új i20-ast, amely megújult, divatos megjelenéssel indul útnak. A modell a kategória egyik legszélesebb körű biztonsági csomagjával, illetve kategóriaelső online kapcsolódási funkcióival rendelkezik.

 

Elegáns, sportos dizájn

Kecses, modern külső megjelenése látványos, feltűnő jelenséggé teszi az új i20-ast. Az első lökhárító kontúrjai és mintázata, valamint a hűtőrács egyaránt megújult: elegáns megjelenését sportos részletek erősítik. Hátul szintén átrajzolt lökhárítót, valamint egyedi kialakítású lámpatestet találunk. A kínálatban új 16 és 17 colos keréktárcsák is megjelentek.

Az i20 érzelmekben gazdag, dinamikus külső és belső dizájnja mindig is az arányok, a stíluselemek és a technológiai tartalom harmonikus egységét kínálta. A modell megőrizte a mélyen húzódó tetővonalból, valamint hosszú tengelytávból adódó, sportos kiállását. Ezek a jellemzők kedvezőbb légellenállást, ezáltal takarékosabb üzemet és kiegyensúlyozottabb vezethetőséget eredményeznek. A modell merész összhatású megjelenését dinamikus fényrajzolat erősíti, amelyet még hangsúlyosabbá tesznek a Z alakú, LED-es hátsó lámpatestek. Noha külső méretei a B-szegmensbe sorolják, az új i20 bőséges férőhelyet kínál utasainak. Csomagtartója alaphelyzetben 352 literes, ami a hátsó üléseket lehajtva 1165 literre bővíthető.

A Hyundai modellkínálatának legújabb tagja nyolcféle karosszériaszínben választható, amelyekhez opcióként kéttónusú, fekete tetőlemez társítható. A palettán három vadonatúj árnyalat található: ezek a Lucid Lime metálfény, valamint a Lumen Grey és Meta Blue gyöngyházszínek. A korábbi választékból ismerős az Atlas White, valamint a Phantom Black, Aurora Grey, Dragon Red és Mangrove Green gyöngyházszínek.

Az új, élénk Lucid Lime belső színcsomag ragyogó hangulatot teremt az utastérben. A csomag része az üléskárpitok új, sportos mintázata: a merész függőleges sávozáshoz dombornyomott, vízszinte pontvonalak társulnak. A belső tér különböző pontjait díszítő, zöldcitrom árnyalatú öltések még inkább kihangsúlyozzák a modell sportos személyiségét.

 

Harmonikus vezetési élményt biztosító technológiák

Az új i20 a legújabb generációs online funkciókat kínálja, amelyek még praktikusabb, még kényelmesebb utazási élményt biztosítanak. A modell olyan új megoldásokat kínál, mint a szériakivitelű 4,2 colos LCD műszeregység, az USB-C töltőaljzatok, a 4G hálózaton működő, második generációs eCall rendszer, vagy a vezeték nélküli szoftverfrissítés (OTA.)

Ezek mellett ugyanakkor visszatér számos, az előző modellváltozatban nagy népszerűségnek örvendő szolgáltatás, így az opciós 10,25 colos digitális műszeregység, a 10,25 colos központi kijelző, az Apple CarPlay és Android Auto okostelefon-integráció, a vezeték nélküli telefontöltő, valamint a Bluelink® telematikai rendszer legújabb kiadása.

Az alapkivitelű Hyundai Smart Sense biztonsági funkciók köre is kibővült. A ráfutásos balesetet megelőző rendszer (FCA) az eddigi városi, országúti és gyalogosfelismerés funkciókon túl mostantól a kerékpárosokat is észleli. Az FCA érzékeli a jármű előtti akadályokat, és elkerüli a fenyegető ütközést. A sávkövető segédlet (LFA) funkció a forgalmi sávban tartja az autót.

A fokozott biztonságérzet érdekében további biztonsági rendszerek is rendelhetők. Az aktív mögöttes keresztirányú forgalomfelügyelet (RCCA) automatikusan fékez, ha tolatás közben úgy érzékeli, hogy fennáll az ütközés veszélye a hátulról, illetve oldalról érkező járművekkel. Az aktív holttérfigyelő rendszer (BCA) a külső visszapillantó tükrökben megjelenő fényjelzésekkel figyelmeztet, ha járművet észlel az i20 holtterében. Szükség esetén a BCA rendszer a fékeket is működteti, hogy elkerülje az ütközést, vagy mérsékelje annak hatásait. Autópályán közlekedve a navigációs alapú intelligens sebességtartó automata (NSCC) a fedélzeti navigációs rendszer adatai alapján előre tudja, hogy kanyar vagy egyenes útszakasz vár-e rá, és ennek megfelelően, a biztonságot szem előtt tartva szabályozza a jármű sebességét.

 

Még praktikusabb, még kényelmesebb

Az elegáns és sportos vonalakkal felvértezett, új Hyundai i20 kifejezetten stílusos választás az európai piacon. A megújult modell összes belső fényforrását jobb megvilágítást biztosító LED-ekre cserélte; a többszínű hangulatvilágítás jóvoltából az utasok pillanatnyi kedvükhöz igazíthatják az utastér tónusát. Az opciós listán BOSE® Premium audiorendszer is szerepel.

 

Optimalizált üzemanyag-fogyasztást biztosító motorválaszték

Az új i20 két teljesítményszinten (100 vagy 120 lóerő) elérhető 1.0 T-GDi benzinmotorja 48V-os mild hibrid rendszerrel társítható. A lehető legtakarékosabb üzemet maximális teljesítménnyel társító 48V-os mild hibrid rendszer tovább csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és a CO2-kibocsátást.

A modell hétfokozatú duplakuplungos sebességváltóval (7DCT) vagy hatfokozatú intelligens manuális sebességváltó (iMT) társítható, amelyek kifinomult, mégis robbanékony vezethetőséget kínálnak. A gázpedál felengedésekor az iMT rendszer oldja a kapcsolatot a motor és az erőátvitel között, így a jármű vitorlázni kezd, és üzemanyagot takarít meg.

Az új i20 gyártása 2023 harmadik negyedévében veszi kezdetét a Hyundai törökországi gyárában, Izmit városában. A későbbiekben további modellváltozatok is várhatók.

 

A Hyundai i modellcsaládja

A Hyundai i modellcsaládja – amely az i10, i20 és i30 típusokból áll – valódi sikertörténetnek számít Európában. A márka legnépszerűbb típusai közé tartozó i modellek mindig is a minőség, a megbízhatóság és a praktikum szinonimái voltak, és ezzel a legkülönbözőbb ügyfeleknek tettek nagyszerű szolgálatot a mindennapokban. Az i modellcsalád az évek során folyamatosan fejlődött, így még dinamikusabb formavilággal, fejlett online kapcsolódási képességekkel, valamint kompromisszumokat nem ismerő kényelemmel büszkélkedhet.

 

Jogi nyilatkozat: CO2– és károsanyag-kibocsátási információk

  • Az új i20 még nem kapható. A modell hivatalos CO2-kibocsátási értékeit még nem határozták meg.    Forrás: Hyundai Motor Europe