MINIKONCERTEK LEPIK EL A PARKOLÓKAT BUDAPEST VADONATÚJ KÖRÚTJÁN

 

Egy olyan új körút létrehozásán dolgozik a Kis távolságok városa alapítvány, melynek célja nem a közlekedés, hanem hogy teret adjon a találkozásoknak, a beszélgetéseknek és a közösségi életnek jelent meg a travelo.hu portálon

Az  Új körút elnevezésű terület a Székely Mihály, a Kazinczy és a Szentkirályi utcák összekötésével jön létre. Az alapítvány szerint egy „emberközpontú körút” létrehozása a terv, ahol a madárcsicsergés mellett előtérbe kerülnek az emberi találkozások és a városi rekreáció.

Taktikus urbanisztika, „placemaking”, zöldítés, utcabúrotorok kihelyezése, autómentes napok, tematikus utcafesztiválok, szomszédsági ünnepek, kiskereskedelem felpörgetése – ezeket valósítjuk meg lépésről-lépésre” – írják, honlapjukon.

A programok részeként október 7–13. között néhányat a helyi parkolók közül is kisajátítanak, ahol parkoló autók helyett koncerteket láthatunk és hallhatunk majd.

A hét nap alatt fellép többek között Móser Ádám harmonikaművész, a francia, zsidó, argentin, balkáni és cirkuszi zenéket keverő ¡Nosnach és a magát süteményrockzenekarkén jellemző Annie Lane.

A projektről és a koncertekről bővebben itt tájékozódhatsz.

Forrás: travelo.hu