Mindez egy taxiállomáson, a fuvart megelőzően

 

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt állítja bíróság elé a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség azt a 21 éves férfit, aki tavaly novemberben megkéselt egy másik férfit Miskolcon – írta meg a 24.hu.

A vádirat szerint egy baráti társaság az egyik miskolci taxiállomás felé indult azért, hogy Felsőzsolcára utazzanak. A társaság tagjai voltak a későbbi áldozat, egy férfi rokona, és egy nő. Útközben találkoztak a vádlottal, akivel a helyszínen tartózkodott az áldozattal, és a vádlottal is korábban érzelmi viszonyt folytató nő és még egy férfi.

A vádlott haragudott a sértettre a korábbi párkapcsolat miatt. A társaság szétvált, a sértett és a vele lévő két nő és két férfi taxiba akartak szállni. Amikor beültek, megjelent az egyik férfi élettársa, kezében egy 18 cm pengehosszúságú konyhakéssel, és azt kiabálta a taxisofőrnek, hogy ne vigye őket sehová, mert nincs pénzük.

Ekkor az autóból kiszállt a férfi, és az élettársát átkergette az út másik oldalára, mire az elkövető odament a nőhöz, és egy erőteljes mozdulattal kivette a kezéből a kést és visszaindult a gépjárműnél tartózkodók irányába.

A későbbi áldozat ekkor odalépett hozzá és megpróbálta megnyugtatni, azonban ököllel nekiesett, majd mellkason szúrta a késsel. A megszúr férfi védekezett, s igyekezett kivédeni az ütéseket, és a dulakodás közben földre vitte és mozgásképtelenné tette a támadóját és felszólította, hogy dobja el a kést.

A támadó ezután felállt, eldobta a kést és azonnal elszaladt. A férfi ekkor vette észre, hogy véres a ruházata és szúrás érte. A sértettet ért szúrt sérülés közvetett életveszélyes állapotot eredményezett. Az ügyészség fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást kért a büntetett előéletű többszörös és különös visszaeső vádlottra azzal, hogy feltételesen se engedjék ki.

Forrás: 24.hu kép: illusztráció