Megállt San Fransisco közlekedése

 

Sofőr nélküli robottaxik egy csoportja órákig blokkolta a forgalmat San Franciscóban, miután az autók magyarázat nélkül leálltak – írja a The Verge. Az incidens részleteit Redditen osztották meg, ezekből az infókból is jól látszik, hogy az önvezető járművekkel még mindig komoly problémák lehetnek éles bevetésen.

A General Motors és a Honda által támogatott Cruise február óta teszteli technológiáját San Franciscóban, de csak a múlt héten indította el a kereskedelmi robottaxi szolgáltatását. Az autókban egyáltalán nincs emberi biztonsági vezető sem, de bizonyos korlátozások azért vonatkoznak rájuk. Csak a kiválasztott utcákon mehetnek 22:00 és 6:00 óra között, ha az időjárási körülmények kedvezőek, és legfeljebb 30 km/h sebességgel haladhatnak.

A Redditen megosztott képek azt mutatják, hogy legalább öt robottaxi állt le egyszerre az utcán, a fotókat megosztó felhasználó szerint az eset éjfél körül készült. A Cruise munkatársai húsz perc alatt odaértek a helyszínre, de beletelt némi időbe, amíg el tudták mozdítani a kocsikat.

A Cruise egy szóvivője elismerte az esetet, de azt nem árulta el, hogy mi miatt történt, és azt sem, hogy a jövőben megismétlődhet-e.

Forrás: 24.hu képek: illusztráció