Bosszúból el akarta gázolni haragosát

 

Súlyos testi sértés kísérletével gyanúsítják a rendőrök azt a férfit, aki a meglátva haragosát, el akarta ütni haragosát Pesterzsébeten – írja a police.hu 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt folytat eljárást a szigetszentmiklósi L. Márióval szemben, aki a rendelkezésre álló adatok szerint 2022. május 3-án 9 óra 30 perc körül a XX. kerületi Kossuth Lajos utcán az autójával közlekedve ráhúzta a kormányt egy gyalogos férfira, akit elsodort.

A 30 éves sofőr ezután lassított, majd elhajtott a helyszínről.

Az elütött férfi könnyű sérülésekkel megúszta az esetet. A kerületi rendőrök azonosították az autó vezetőjét, ám L. Márió még elfogása előtt önként megjelent a kapitányságon. L. Márió kihallgatásakor elmondta, attól tartott, hogy a férfi megtámadja őt, de sérülést nem akart​ neki okozni.

A nyomozók a férfit súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatták ki, valamint őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A nyomozási bíró a gyanúsított – lakásra korlátozott, nyomkövető eszközzel biztosított – bűnügyi felügyeletét rendelte el.

Az ügyészség fellebbezett a végzés ellen, mivel a bűnügyi felügyelet bizonyos fokú önkéntes jogkövetést feltételez, azonban erre a felfüggesztett szabadságvesztések próbaideje alatti elkövetés miatt alappal nem lehet következtetni, így csakis a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésével érhető el a bűnismétlés megakadályozása.

Az ügyészség fellebbezéséről és a végleges kényszerintézkedésről a Fővárosi Törvényszék, mint másodfokú bíróság hoz majd határozatot – derül ki az ügyészség közleményéből.

k.z.t./fotó: bpiautosok.hu