Börtönt és vagyonelkobzást indítványoz az Ügyészség

 

 A Kaposvári Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat azzal az a negyvenes éveiben járó budapesti férfival szemben, akit öt szír migránssal a kocsijában tartóztattak fel a rendőrök – írja közleményében az ügyészség.

A vád szerint a taxisként dolgozó vádlott 2021 őszén megállapodott egy külföldi férfival abban, hogy migráns személyeket fog illegálisan Magyarországon át Ausztriába szállítani.

A férfi a megbeszélteknek megfelelően, 2021 októberében, a déli határszakaszra ment egy Budapesten taxiként használt autóval, melynek során mobiltelefonon keresztül folyamatosan tartotta a kapcsolatot megbízójával. Végül megkapta egy Baja környéki elhagyatott hely koordinátáit, ahol öt – a szerb-magyar határt illegálisan átlépő – magukat szír állampolgároknak valló személy várt rá.

A vádlott megállapodott a migránsokkal abban, hogy 500 euró ellenében Ausztriába szállítja őket. A vádlott ezután kivárta a hajnali órákat, majd a csempészett személyekkel az M9 autóúton elindult Ausztria irányába, azonban a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság illegális migrációval kapcsolatos ellenőrzést végrehajtó járőrei megállították, és őrizetbe vették.

Az ügyészség a Szekszárdi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt – derül ki a sajtóközleményből.

k.z.t./fotó: rendőrség