Azonosítatlan repülő eszközt észleltek a radarok

 

 Azonosítatlan repülőeszközt jelzett a radar május 3-án a késő esti órákban, ezért a Magyar Honvédség légvédelmi szolgálata riasztást adott ki.

A radarok 22 óra körül észlelték a jelet a keleti országrész határmenti térségében, ezért a Magyar Honvédség felszállást rendelt el a Légvédelmi Készenléti Szolgálatban lévő vadászgép számára. Az érintett légtér ellenőrzése során repülőeszközt nem találtak, azonban a gép légtérfelügyelet céljából egy ideig még a térségben maradt, majd visszatért a kecskeméti bázisra – közölte a Honvédelmi  Minisztérium.

Az „azonosítatlan repülő tárgy”, (a köznyelvben egyszerűen ufó) olyan repülő objektum, melyet nem azonosítottak. Az ufóészlelések túlnyomó többsége valamilyen csillagászati, meteorológiai, vagy a fizikában optikai jelenségre, esetleg katonai repülőeszközre vezethető vissza, néhány esetben viszont felmerül, hogy az észlelt jelenség oka nem magyarázható, ezeket próbálják tanulmányozni az ufológia területén tevékenykedő önkéntesek – olvasható a hírek között.

Cash/fotó: Wikipédia