Segítőkészségét ez úton is köszöni a károsult

 

Olykor pillanatok tört része alatt lehet és kell dönteni, mi is a helyes lépés. Még azt is mérlegelni kell, mi minden nem kívánt teherrel jár beleavatkozni egy eseménybe. Az origo.hu által közzétett történetben a szemtanú taxis nem nagyon mérlegelt, a babajutott mellé állt és segített – derül ki az írásból.

A történet a főváros egyik forgalmas útján történt, a pontos időpont és helyszín nem derül ki az esemény felidézésekor. Egy ismeretlen gépkocsi nagy sebességgel haladva összeütközött egy fekete színű autóval majd továbbhajtott. A sérült jármű jobb első kereke szinte derékszögben kifordult, mozgásképtelenné vált.

A sérülést okozó gépjármű – megállás nélkül – folytatta útját, megfeledkezve a jogszabályban ilyen esetekre előírt kötelezettségéről. Ezt végignézte a taxis, majd követte a cserbenhagyót egészen addig, amíg sikerült rávenni, hogy megálljon, szembesüljön a történtekkel és visszatérjen az esemény helyszínére. Ennek köszönhető, hogy a szabálytalan autós nem tudott észrevétlenül tovatűnni a forgalomban.

Végül a helyzet rendeződött, a taxisnak köszönhetően.

Az is kiderült, hogy a balesetet elszenvedő hölgy, dr. Demeter Alexandra, aki a közelmúltig egy rendkívül népszerű rádiós műsorvezető oldalán volt látható különböző társadalmi és média eseményeken.

Azt nem feltételezem, hogy a taxis motivációi között erőteljesen szerepelt a hölgy felismerése. Én hiszem, hogy a történteket látva, önzetlenül és gyorsan  segített a fuvarozó.

A történtekről fotót is megosztott Alexandra insta oldalán, amit mi is közzéteszünk.

Cash/fotó: Instagram