Sebességmérés Nógrád és Fejér megyében

 

A rendőrök leporolták sebességmérő eszközeikről a port és jó időben mérnek elég intenzíven. Hétfőn Nógrád és Fejér megyében is eredményesen végezték dolgukat – derül ki a police.hu  hírei között tallózva.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai 2022. május 2-án átfogó sebességellenőrzést tartottak a megye főbb közlekedési útvonalain.

Mint arra korábban felhívtuk a figyelmet, az akció a közúti közlekedési balesetek számának csökkentésére és a közlekedők szabálykövető magatartásának megerősítésére irányult. Az egyenruhások a változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont (vhKKEP), valamint FámaLaser sebességmérő eszközzel is ellenőrizték a sebességhatárok betartását elsősorban azokon az útvonalakon, ahol ezt az áthaladó járműforgalom magas száma indokolta.

Az érintett ellenőrzés kapcsán a rendőrök 57 szabályszegővel szemben intézkedtek.

A Fejér megyei rendőrök 2022. május 2-án sebességellenőrzést hajtottak végre Ráckeresztúr belterületén. Egy személygépkocsira lettek figyelmesek, ami a Kossuth Lajos utcában közlekedett nagy sebességgel Martonvásár irányába. A hitelesített sebességmérő készülék a gyanújukat megerősítette, amikor a kijelzőn látták, hogy a jármű a megengedett 50 km/h helyett 142 km/h-val hajt el.

 

Az ilyen jelentős gyorshajtás miatt a maximumot, 300.000 Ft összegű közigazgatási bírságot szab ki a hatóság – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: rendőrség