Egyre több drón hagyja el a rendőrségi fészekaljat

 

 Az egyenruhások a szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében Baranyában is bevezették azt a módszert, amelynek során drónnal ellenőrzik a közlekedőket – írja a police.hu  

A 2022. április 27-én Pécsett megtartott akció célja a közúti közlekedési balesetek megelőzése volt, valamint hogy kiszűrjék a forgalomból azokat az autósokat, akik figyelmen kívül hagyják a közúti közlekedés szabályait, és magatartásukkal balesetveszélyes helyzetet idéznek elő.

 

A közlekedésbiztonság javítása érdekében most a tilos jelzésen áthaladó autósokra fókuszáltak a rendőrök a drón segítségével, amely biztonságos távolságból és helyzetből készített kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről. A rögzített felvételek alapján a közlekedési rendőrök a helyszínen intézkedtek a szabályszegőkkel.

Az ellenőrzés során a rendőrök 14 járművezetőnek összesen 700.000 forint közigazgatási bírságot szabtak ki, amelyhez a sofőrök nyolc büntetőpontot is szereztek, három esetben pedig közigazgatási eljárást kezdeményeztek az egyenruhások.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az év hátralévő részében megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: rendőrség