Gyanúsan szaggatta az aszfaltot

 

A magyar rendőrök a német hatóságok által körözött BMW-t foglaltak le Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen 2022. április 29-én – írja a police.hu

Nem az évszázad fogása, nem is akarja senki ezt annak feltűntetni. A rendszer működik, a rendőrök végzik a dolgukat és ez így van jól. Ám, ha mégis beleképzelem annak a tulajdonosnak a helyébe magamat, akit az elfogás után arról értesítenek a zsaruk: hölgyem, uram, megtaláltuk az autóját majd szólunk, mikor jöhet átvenni… Nem egy mindennapi érzés, akár egy hárommilliós, akár harmincmilliós verdáról is van szó.

Most – így a Rendőrség Napja árnyékában – azért ennyi elismerő szót, mondatot megérdemelnek. Nem történt semmi, már gurul is következő határt átlépni szándékozó.

Az apropó: egy román állampolgárságú férfi jelentkezett kilépésre 2022. április 29-én délelőtt egy 2021-es évjáratú BMW 730 XDRIVE/7L típusú német honosságú személygépkocsi vezetőjeként a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen.

Az adattári ellenőrzés során az egyenruhások megállapították, hogy a nagyteljesítményű sportautó szerepel a Schengeni Információs Rendszerben, azt a német hatóságok keresik.

A Makói Rendőrkapitányság nyomozói a 30 millió forint értékű járművet lefoglalták – olvasható a magyar rendőrség hírei között.

k.z.t./fotó: rendőrség