Veszélyes anyag érkezett

 

 Külföldről rendelt több mint 14 millió forint értékben szteroidokat, teljesítményfokozó- és az országban nem engedélyezett szereket egy férfi – írja a police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói az Europol jelzése alapján 2022. április 20-án egy Budapest VII. kerületi étteremben csaptak le arra a férfira, aki a gyanú szerint más nevére rendelt külföldről illegális gyógyszereket. A három dobozban összesen 9320 ampulla és 1300 tabletta volt. A rendőrök az illegális küldeményeket lefoglalták, azok megrendelőjét, K. Kendalt elfogták.

Az eljárásba bevont szakértők a tablettákról és ampullákról megállapították, hogy azok között szteroidok, teljesítményfokozó- és más, az országban nem engedélyezett szerek voltak, melyek feketepiaci értéke meghaladja a 14 millió forintot.

 

A fővárosi nyomozók a 28 éves budapesti férfit gyógyszerhamisítás bűntett miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság 2022. április 22-én elrendelt – olvasható a rendőrség honlapján.

 

k.z.t./fotó: rendőrség