Szoktatják a szolgáltatáshoz az angolokat

 

Nagy-Britannia egyik városában, Coventry-ben, egy mini repülőtéren olyan üzemképes központot mutatnak be, ahol az érdeklődők megtekinthetik, hogyan működnek a vertikálisan le- és felszálló elektromos járművek (eVTOL), illetve az önvezető teherszállító drónok. A BBC cikke szerint a légitaxik még nem kapták meg a kormányzati engedélyt, de a repülő autók életnagyságú modelljét mindenki megtekintheti a helyszínen – olvasható az origo.hu hírei között.

A Coventryben található Air-One repülőtéren az érdeklődők legalább egy hónapon keresztül ismerkedhetnek a légi közlekedés irányításával, illetve járműveivel. Továbbá a világon elsőként mutatják be az elektromos, vertikálisan fel- és leszálló (eVTOL) szerkezeteket, illetve az önvezető teherszállító drónokat.

Az eVTOL egy kifejezetten könnyű repülő autó, amely alkalmas például a lapos háztetők közötti szállítására. Azonban a légitaxi még nem kapott engedélyt a személyszállításra illetve működésre.

A tervező vállalat, az Urban Air Port cég szóvivői szerint az esemény célja, hogy megmutassa az érdeklődőknek, miként fog kinézni egy a légijárművek kiszolgálására alkalmas infrastruktúra. Ezen felül a fejlett légi közlekedés csökkentheti a torlódásokat és a légszennyezést, illetve hozzásegítheti az emberiséget egy szén-dioxidmentes jövőhöz.

A Coventryben tartott bemutatókat a jövőben meghosszabbíthatják, illetve az érdeklődők a vállalat weboldalán keresztül regisztrálhatnak a részvételre – írja a BBC.

Cash/fotó: Google