Naponta hét nőnek nyoma vész Mexikóban

 

Nagy erőkkel keresik azt a 18 éves leányt, akit április 9-én, hajnalban tett ki az autójából egy taxis Mexikóban, a Nuevo Laredoba vezető, halálútnak is nevezett országúton – írja a Mirror brit bulvárlap.

 

Rejtélyes körülmények között tűnt el egy tizennyolc éves lány Mexikóban. Debanhi Escobar április 9-én a barátaival szórakozott, majd beszállt egy taxiba és nem sokkal később nyoma veszett.

A 47 éves taxisofőr nem sokkal később fotót készített a lányról, melyen Debanhi egy út szélén állva látható. A taxis azt mondja, ő ott tette ki a lányt a kocsijából, fogalma sincs, hogy mi történhetett vele ezután.

A sofőr szétküldte a fotót Debanhi barátainak, és leírta, hogy a kép az amerikai határon fekvő Nuevo Laredoba vezető országúton készült.  A közel 220 kilométeres, egyenes utat halálútnak is hívják, mert már 77 ember tűnt el róla nyomtalanul.

A család másnap bejelentette Debhani eltűnését. A rendőrség egy biztonsági kamera felvételén látta viszont a lányt. Debanhi nem sokkal az után, hogy a taxis állítólag kitette, bement egy Alcosa nevű nemzetközi fuvarcég telephelyére, ki azonban már nem jött onnan.

A taxisofőrt letartóztatták, és a lány eltűnésén kívül kábítószerekkel kapcsolatos bűnügyek miatt is kihallgatták. Kiderült, hogy korábban volt már dolga a rendőrséggel zaklatás, és egy nő elrablásának kísérlete miatt.

Bár a férfi egy online fuvarmegosztó applikáción keresztül dolgozott, ki volt kapcsolva a telefonja, miközben Debanhit szállította – derül ki a tudósításból.

Cash/fotó: Instagram