Bevetésre készek a VoloCityk

 

Két éve elkészítette első prototípusát a párizsi olimpia személyi légszállításáért felelős részleg. Be is mutatta a méretarányosan kicsinyített repülő járművét, ám most újabb mérföldkőhöz értek: a teljes méretű légi taxi is teljesítette az előírt tesztköröket – írja a Robb Report.

Két éve elkészítette az első prototípusát a VoloCity elnevezésű repülő taxi, majd tavaly sikeresen fel is szállt.

Most 11 évnyi fejlesztés, számtalan iteráció és több mint 1500 tesztrepülés csúcspontjaként a végleges, teljes méretű prototípus is a magasba emelkedett a németországi Bruchsalban.

„A repülés jelentős mérföldkövet jelent a vállalat számára. Ez pont az a lökés, amire szükségünk van, amikor a kereskedelmi célú indításig tartó verseny utolsó szakaszába lépünk” – írta a vállalat a közleményben.

VoloCity légitaxi 18 rotorral és 18 elektromos motorral felszerelt, a gerendaszerkezet tetején, amelyeket kilenc újratölthető akkumulátor táplál. A Volocopter szerint a rövid, nagyvárosi kirándulásokra tervezett, közel hangtalan repülőgép akár 22 kilométert is képes megtenni 100 kilométer per órás sebességgel.

Ráadásul a vállalat szerint a VoloCity akkumulátorai körülbelül 5 perc alatt kicserélhetőek, ami drasztikusan csökkenti a fordulóidőt, és lehetővé teszi a repülőgép folyamatos használatát – olvasható az anyagban.

 

Cash/fotó: Youtube