Felcsigázott érdeklődés

 

A DeLorean Motor Company közzétett egy kedvcsináló képet az új, tisztán elektromos DeLorean DMC-12 autójának utódjáról és kiderült, hogy mikor mutatják be a régóta várt klasszikus újjászületését – hívja fel a figyelmet az e-cars.hu

Jó hír a DMC rajongóknak, vagy inkább a DeLorean Motor Company cégnek. Pontosabban a DMC-12-re gondolnak itt, ami talán az egyik legismertebb autó a világon. Annak ellenére, hogy maga a típus nem volt ennyire népszerű a maga idejében, vagyis a 80-as években.

A formával biztosan nem volt baj, az már akkor is igen ütősnek számított. A gond talán leginkább a hajtáslánccal volt, pontosabban annak központi elemével, a belsőégésű motorral. Ez egy 2,85 literes Peugeot-Renault-Volvo V6 motor volt (130 LE), amit a kor autós médiumai sem tartottak túlzottan combosnak, főleg annak fényében nem, hogy a DMC-12 egy sportautónak lett eladva a reklámokban. Az 1973-ban John DeLorean által megálmodott autó 1976 márciusában vált valósággá. Egyediségét a sirályszárnyas ajtónyitás és a szál-csiszolt fém kasztni adta, de sajnos a gyenge motor mellett a 25 ezer dolláros nyitóár is sokak kedvét elvette a vásárlástól.

Mindez megpecsételte az amúgy lelkes alapító terveit és az eredeti DeLorean vállalat 1982 végén megszűnt. Szerencsére itt nem ért véget a történet, hiszen egy texasi vállalkozás látott fantáziát a klasszikusnak számító autóban. Az újdonsült autógyártó szintén DeLorean Motor Company néven létezik és 2021 januárjában bejelentették, hogy hamarosan visszatér a legendás ikon, tisztán elektromos meghajtással.

„Az elektromos meghajtás egyre inkább bekerül a mindennapokba, így az a meglátásunk, hogy nekünk is váltanunk kell, hogy a jövőben ne legyenek problémák”.

Idén februárban közzétettek egy kis teaser videó az autóról, de csak pont annyi látszik benne, hogy az érdeklődés továbbra is kitartson. Ami viszont érdekesebb, hogy már akkor azt ígérte a vállalat, hogy 2022-ben minden kiderül az autóról – amit érdeklődéssel várunk.

Cash/fotó: Google