Banki fedezethiánya állta útját

Az orosz-ukrán háború a legkülönbözőbb élethelyzetben lévő emberekben hozza felszínre a szolidaritás érzését. A 34 éves brit Leoni Fildes egy barátnői születésnapról indult volna Ukrajnába segíteni. A taxit meg is rendelte, el is vitték volna, csakhogy a bankkártyáján nem volt elég fedezete – számol be az esetről a Daiy Mail.

A legkülönbözőbb helyeken és helyzetekben téma az elmúlt hetekben az orosz-ukrán háború, az ezzel járó menekültválság az egész kontinensen. Ki, hogyan tud, segít vagy segítene, bár előfordulhatnak más indíttatások is.

A brit származású Leoni Fildes – kutyakozmetikával foglalkozó vállalkozó –, szombat este épp az egyik barátnője születésnapi buliján mulatott, ahol igencsak felöntött a garatra.

A két barátnő beszélgetése során szóba jött az orosz-ukrán háború helyzete is, ezért a 34 éves részeg nő úgy döntött, itt az ideje Ukrajnába utaznia, hogy segíthessen az embereknek. Meg is rendelte a taxiját Uberen keresztül, az erről készült képernyőfotók tanúsága szerint pedig közel ötezer fontba – több mint kétmillió forint – került volna az utazás.

Később a barátnőitől megtudta, hogy honnan jött az utazáshoz az ötlet. A politikáról és a háborúról is beszélgetni kezdtek, amikor megkérdezték tőle, hogy mit szólna ahhoz, hogyha a katona párjának is harcolnia kellene.

„A háborúról kezdtünk beszélni, és mivel a párom is a seregben szolgál, így szóba jött, hogy neki vajon kell-e majd harcolnia. Erre azt mondtam, ha ő is megy, akkor én is megyek vele.”

A nő szerint csak az állította meg expedíciójában, hogy bár a taxis társaság kilencszer próbálta meg levenni a pénzt a kártyájáról, nem volt rajta annyi.

Arra azért kíváncsi lettem volna, hogy az ukrán határra érve, kijózanodva, az anyuka, hogyan fogadta volna a születésnapi elhatározását.

Az nem lep meg, hogy talált szolgáltatót, amelyik a háborús övezetbe is – jó pénzért – elszállította volna a kuncsaftot. Pedig tutti fuvar lehetett volna.

Cash/Fotó: Kennedy News and Media / Northfoto