Ittasan az igazságérzet is erősebb

 

A Siófoki Járási Ügyészség garázdaság és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki több vásárlót is számon kért egy áruháznál, amiért a családoknak fenntartott parkolóhelyen álltak meg – írja közleményében az ügyészség.

A 45 éves férfi 2021 májusában a felesége autójával, ittas állapotban érkezett egy siófoki áruház parkolójába, ahol észlelte, hogy a családok részére kialakított – az átlagosnál szélesebb, és a bejárathoz közelebb eső – parkolóhelyre egy olyan pár állt be, akik gyermekek nélkül érkeztek. A vádlott emiatt felelősségre vonta a férfit és a nőt, kifogásait pedig az áruházban dolgozó biztonsági őrnek is előadta.

Ezt követően a férfi ugyan távozott, de indulatosabbá vált, amikor arra lett figyelmes, hogy egy másik családos parkolóhelyről éppen ekkor távozott egy olyan sofőr, aki a vádlott szerint ugyancsak indokolatlanul vette azt igénybe. A vádlott ezért a távozó autó visszapillantó tükrét és hátsó ablakát is megütötte, valamint a gépjármű oldalába is belerúgott. A dühöngő férfit végül a helyszínre érkező járőrök a Siófoki Rendőrkapitányságra előállították.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Az eseményeket az áruház biztonsági kamerája részben rögzítette – olvasható a sajtóanyagban.

k.z.t./fotó: rendőrség